Laatste chemoloodjes

Bijna klaar met nog twee chemo’s te gaan. Twee teveel naar mijn mening. Zucht.. Voor het eerst zie ik echt op tegen de volgende. Iets met laatste loodjes enzo. Ik begin nu te merken dat dat klote spul steeds meer kapot maakt in mijn lichaam. De vorige chemo was weer zwaar (zowel fysiek als mentaal). De vermoeidheid wordt met elke chemo erger. En dit keer last gehad van weer hele andere bijwerkingen dan de vorige keren. Het is telkens weer een verrassing welke bijwerkingen zich voor gaan doen. Verrassingen waar je niet bepaald op zit te wachten.

Tegenwoordig denk ik helemaal niet meer in vrijdagen, weekenden of maandagen. Nee, wanneer er iets gepland moet worden, denk ik in chemo-weken (de eerste week na chemo infuus) en goede weken (de tweede week na de chemo). En in goede dagen en slechte dagen. Zo voel ik me de eerste drie/vier dagen na de chemo altijd nog ok, door alle anti-misselijkheidsmedicijnen. En zo zijn dag vijf, zes en zeven de allerslechtste dagen door een soort van allesoverheersende apathische vermoeidheid. Weg enthousiasme en weg alle motivatie om iets te willen of kunnen doen. Ik kan me nu iets meer inleven in depressieve mensen. Die dagen voelen echt als een gevangenis waarin ik mijn tijd moet uitzitten. Want ik weet gelukkig wel dat het maar een paar dagen duurt voordat ik me weer een beetje de oude voel.

Nog maar een maand, en dan zit het chemo-gedeelte van de behandeling erop als het goed is (er van uitgaande dat mijn oncoloog niet na de operatie nog een andere chemo wil geven). Nog twee keer twee chemo-weken en nog twee keer drie vreselijk slechte dagen in totaal. Nog twee keer afwachten welke bijwerkingen zich nog gaan voordoen. Ik wil niet meer, maar ik heb weinig keuze. Ik moet mentaal nog even sterk zijn. Ik ben er bijna tenslotte.

Advertenties

5 gedachten over “Laatste chemoloodjes

  1. Apatisch in een hoekje, nog 6 dagen in totaal, zo rot…. Vanaf volgende week dinsdag ben ik een week alleen, je bent van harte welkom om langs te komen en helemaal niets te doen. Veel schaduw in de tuin, veel chemo-vriendelijk eten, whatever you want….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s