Daten met kanker

Laat ik beginnen met een vraag: Zou jij daten met iemand die kanker heeft? Heel eerlijk, ik weet niet of ik dat zou kunnen als ik zelf nooit kanker had gekregen. Nu vind ik dat het niets zou moeten uitmaken. Het hoeft helemaal geen verschil te maken, toch?

Sinds mijn laatste chemo ben ik dan ook weer aan het daten. Vrijgezel is ook maar vrijgezel uiteindelijk. Ik had hem al redelijk snel verteld over de borstkanker, want tsjah.. ik ben daar nu eenmaal ook veel mee bezig. Direct een goeie test ook; je weet gelijk met wat voor persoon je te maken hebt. M. doorstond die test, hij gaat er heel relaxed mee om. Maar is het niet naïef van mij om te denken dat kanker geen verschil maakt?

Ik vind M. echt hartstikke leuk. Hij is grappig. We lachen heel wat af samen. En hij is intelligent; speelt graag spelletjes en weet af en toe van me te winnen. Hij houdt ongeveer van dezelfde muziek en films. Schrijft recensies. Is attent. Goed in bed. Heeft een woestaantrekkelijk ongeschoren baardje. En is dominant genoeg om mij zo af en toe wat tegengas te geven. Ja, ik ben verliefd. En zoals dat gaat met verliefdheid komen daar altijd onzekerheden bij kijken. En dat is wat ik heb onderschat. Kanker en de behandelingen en de gevolgen daarvan zorgen voor nog meer onzekerheden dan de gewoonlijke die je sowieso al hebt als je verliefd bent.

Onzekerheden die je gratis cadeau krijgt door de kankerzooi. Stel dat mijn haar niet mooi of goed of ontzettend langzaam terug groeit.. Stel dat die vermoeidheid nog heel lang blijft.. Stel dat ik nog een tweede chemoronde moet doen.. Stel dat ik een misvormde of gekleurde borst krijg door de bestralingen..  Gaat hij dat allemaal trekken? Ik wil niet zover vooruit denken, maar ik kan het niet helpen zo af en toe.

M. en ik hebben het heel leuk samen. We leren elkaar steeds beter kennen. Ondanks dat ik hem pas net ken, voelt het vertrouwd en veilig zonder dat het saai wordt overigens. Het is een spannend avontuur. Als hij me zoent….vlinders in mijn buik. Ik geniet. Maar waar ik normaal jongens toch altijd op wat afstand hou, doe ik dat nu niet. Ik laat hem dichtbij komen. Te snel. Ik moet voorzichtiger zijn, want ik merk nu hoe kwetsbaar dat me maakt en ik heb dit jaar eigenlijk al teveel meegemaakt om me dat te kunnen veroorloven.

Ik stelde de verkeerde vraag aan het begin van dit blog. De vraag moet zijn: Zou je gaan daten als je zelf kanker zou hebben? Misschien had ik wat beter moeten nadenken voordat ik besloot om weer te gaan daten. Kanker maakt wel degelijk verschil, in die zin dat het extra onzekerheden oplevert die je kwetsbaarder maken. Daar moet ik mee zien te dealen. Garanties krijg je nou eenmaal niet. Gelukkig vermaak ik me prima met M. tot nu toe en is het geweldig fijn zoals het gaat nu. Daar hoeft verder niets aan te veranderen.

Advertenties

7 gedachten over “Daten met kanker

 1. Heerlijk die vlinders in je buik. GENIET!!!!! Ik snap je angst heel goed maar probeer het los te laten. Liefde is als zand in de hand: laat de hand open en het blijft liggen, knijp de hand dicht en ze spuit weg.

  Enne….. maar goed dat je het wél gedurfd hebt 😉

 2. M&M wat een leuk stel 😉 Ik heb er alle vertrouwen in. Ben blij dat je na de date met (de) kanker nu een echte man hebt gevonden om mee te daten. En inderdaad lekker van genieten en lekker voor je laten zorgen.

 3. Gisteren is geweest, morgen komt nog
  Vandaag is het moment om te genieten.
  Dus neem het leven dag voor dag
  Wat komt komt toch,
  dus lekker genieten meid.

  Knuffel van Liesbeth

 4. Ik snap heel goed dat dit heel moeilijk kan zijn, maar weet dat er meer zijn die na het krijgen van kanker een leuke relatie hebben gekregen. Gewoon lekker gaan daten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s